Reclame maken voor het organiseren van een zeilevenement

kortingscode reclameBij het organiseren van een zeilevenement komt vaak heel wat meer kijken dan het houden van een wedstrijdje met verschillende deelnemers. Zo moet je bijvoorbeeld allerlei vergunningen en ander papierwerk regelen met de gemeente. Heb je dit allemaal al geregeld? Dan wil je natuurlijk ook dat er zo veel mogelijk bezoekers op het georganiseerde zeilevenement afkomen. Maar hoe zorg je hiervoor? Door voldoende aandacht te geven aan je evenement natuurlijk. In onderstaande tekst lees je hoe je het beste reclame kunt maken voor het organiseren van een zeilevenement.

 

kortingscode mediaBenader de media


Ga jij een zeilevenement organiseren? Dan is het in eerste instantie verstandig om je te richten tot de lokale media. Op deze manier breng je in ieder geval de mensen in je directe omgeving op de hoogte van het naderende evenement. Dit maakt het waarschijnlijk een stuk makkelijker om sponsoren en vrijwilligers te vinden. Daarnaast kun je de lokale media natuurlijk prima gebruiken voor leuke aanbiedingen en korting in de aanloop naar het evenement. Hierdoor komen er vast en zeker meer bezoekers op het zeilevenement af.

 

kortingscode reclameMaak reclame


Naast adverteren in de lokale en regionale media, moet je zelf natuurlijk ook wat reclame maken. Hang bijvoorbeeld posters op of ga flyeren in de omliggende plaatsen. Hierdoor benader je mensen direct, wat vaak als positief wordt ervaren. Heb je weinig geld te besteden aan posters? Geen probleem. Hier krijg je namelijk korting op posters. Ook wanneer je sponsoren een uitnodiging wilt sturen vlak voor het evenement, kan dat voor weinig geld. Hier vind je namelijk een kortingscode voor een kaartje sturen. Daarnaast bieden Webprint en Greetz een kortingscode aan om het versturen van kaartjes goedkoop te maken.

 

kortingscode sociale mediaZet sociale media in


Naast het inzetten van lokale media en zelf reclame maken, kun je natuurlijk ook sociale media gebruiken. Door op Facebook en Twitter aan te kondigen dat jij een zeilevenement gaat organiseren, bereik je direct een hele grote groep mensen. Je kunt ook adverteren op Facebook, waardoor je gericht een advertentie kunt tonen aan mensen met interesse in zeilen. Dit is vaak een effectieve manier om een grote doelgroep te bereiken. Deze doelgroep kan jouw evenement namelijk weer delen, waardoor hun vrienden het ook weer zien. Op deze manier heb je binnen no-time mensen uit heel Nederland bereikt. Ga jij een zeilevenement organiseren? Zo zet je het evenement dus op de kaart!