Wat zijn de bekendste zeilevenementen die in Nederland georganiseerd worden?

amsterdam nederland

Goedkoop evenementen bezoeken


De meeste evenementen in Nederland zijn behoorlijk prijzig. Denk alleen al eens aan de toegangskaarten die je moet kopen. Deze prijzen liggen vaak behoorlijk hoog. Veel mensen besluiten hierdoor dan ook niet naar al teveel evenementen te gaan. Toch is het mogelijk om goedkoop evenementen te bezoeken. Probleem is echter dat veel mensen geen idee hebben hoe. Soms krijg je korting op de toegangsprijs bij de aankoop van bepaalde producten, maar heb je al weleens gekeken naar toegangskaarten op het internet? Ga vooral eens op zoek op het internet. Je zult zien dat geld besparen online helemaal niet lastig is. Zonder veel moeite kun je dus toch al de nodige centen besparen.

Nederland staat bekend als waterland. Niet alleen ligt ons land aan de zee, maar er zijn ook tal van meren. Doordat het over het algemeen behoorlijk waait in Nederland, is ons land dan ook bijzonder geschikt voor zeilers. Op de Friese wateren wordt veelvuldig gezeild en dat is bijvoorbeeld ook het geval op het IJsselmeer. Zeilers van over de hele wereld komen naar Nederland om hier een aantal dagen lekker op het water te bivakkeren tijdens hun vakantie. In Nederland weten we maar al te goed dat mensen hier graag mogen zeilen, waardoor er tal van zeilevenementen worden georganiseerd. Maar wat zijn eigenlijk de bekendste zeilevenementen in Nederland?

 

amsterdam sailSail Amsterdam


Dit is waarschijnlijk het meest bekende evenement onder de liefhebbers van zeilboten. Liefhebbers van monumentale zeilschepen moeten Sail Amsterdam echt eens bezoeken. Dit evenement wordt eens in de vijf jaar gehouden in de wateren rondom de Nederlandse hoofdstad. De eerste editie vond in 1975 plaats ter ere van de viering van het 700-jarig bestaan van Amsterdam. Tijdens dit zeilevenement nemen de boten eerst deel aan een parade door het Noordzeekanaal, om vervolgens aan te meren langs de kade van het IJ en in de wat grotere IJ-havens. De laatste editie van dit zeilevenement vond in augustus 2015 plaats. De eerstvolgende is in 2020. Het evenement is gratis te bezoeken. Wanneer jij toch in Amsterdam bent, is het ook leuk een bezoek te brengen aan de diverse scheepvaartmusea. Op het internet vind je vaak aanbiedingen en korting voor toegangskaarten. Is dit niet het geval? Ga dan op zoek naar kortingscodes.  Gebruik kortingscode zalando nieuwe collectie.

 

amsterdam sneekweekDe Sneekweek


Een ander populair evenement onder zeilliefhebbers is de Sneekweek. In tegenstelling tot Sail Amsterdam wordt de Sneekweek ieder jaar georganiseerd. Dit evenement vindt plaats in de wateren rond de Friese plaats Sneek. De organisatie is in handen van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek en de gemeente Súdwedst-Fryslân. Gedurende deze week vinden er in de wateren dagelijks zeilwedstrijden plaats. Er zijn verschillende categorieën waar mensen aan deel kunnen nemen. Heb jij het evenement nog nooit bezocht? Dan is dit zeker een aanrader. Buiten de zeilwedstrijden om zijn er namelijk ook diverse feestelijke activiteiten, waardoor het een gezellige bedoeling is in en rondom Sneek. Tijdens deze week zijn er diverse evenementen gratis te bezoeken, maar voor anderen moet entree betaald worden. Kortingscodes zijn lastig te vinden, maar als je geluk hebt, kom je ergens leuke aanbiedingen of korting tegen vlak voor het zeilevenement met behulp van Expedia kortingscode December.

 

amsterdam zeilevenementMaatregelen bij het organiseren van een zeilevenement


Omdat er in Nederland veel populaire zeilevenementen plaatsvinden, gaat hier vaak een hele organisatie aan vooraf. Bij het organiseren van een zeilevenement moet namelijk rekening gehouden worden met diverse zaken. Sail Amsterdam en de Sneekweek trekken duizenden, zo niet tienduizenden, bezoekers. Er moeten maatregelen getroffen worden om dit allemaal in goede banen te leiden. Zo is het bij zeilevenementen van dergelijke omvang vaak niet mogelijk om je auto te parkeren nabij het evenement. Er worden meestal shuttlebussen ingezet om mensen van een grote parkeerplaats naar het evenement te vervoeren. Het reizen in een dergelijke bus kan op deze dagen vaak met korting. Hierdoor kun jij voor weinig geld toch een bezoek brengen aan een georganiseerd zeilevenement in Nederland.